Foto: DELFI

Ģenerālprokuratūra piesaistījusi augstākās klases prokurorus Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas procesa uzraudzībai, aģentūrai LETA sacīja Ģenerāplrokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

"Ģenerālprokuratūra dara to pašu, ko jebkurā citā lietā - veic policijas darba uzraudzību," norādīja Šēnberga. Tomēr pagaidām netiek plānots izveidot īpašu darba grupu, lai uzraudzītu atjaunotās Latvijas neatkarības laikā lielākās traģēdijas izmeklēšanu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava, traģēdijas izmeklēšanā iesaistīts liels skaits policijas operatīvo darbinieku un izmeklētāju, kas 21.novembrī nekavējoties uzsākuši darbu nelaimes vietā. Nepārtraukta izmeklētāju darbība un pierādījumu vākšana uz vietas notiek joprojām un tos neapturēs daļēji sabrukušās ēkas demontāžas darbi, kas tiek veikti patlaban.

Kā ziņots, Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti jau 54 bojāgājušie, vēl septiņi cilvēki ir pieteikti kā pazuduši. Glābšanas darbi turpinās jau ceturto dienu, taču tie norit lēni, jo nepieciešams nodrošināt glābēju darbam drošu vidi.

"Maxima" lielveikala griesti iebruka 21.novembra vakarā, aprokot desmitiem cilvēku. Aptuveni stundu pēc pirmā nogruvuma sekojis otrs, kas apbēris arī ugunsdzēsējus, kas bija sākuši glābšanas darbus. Bojā gājuši trīs glābēji, vairāki nokļuvuši slimnīcā.

Drupās joprojām, iespējams, atrodas kāda bojāgājušā mirstīgās atliekas, taču bīstamības dēļ sestdien darbus nācās uz laiku pārtraukt, jo trešo reizi iebruka ēkas jumta konstrukcijas, pēc kā drošības apsvērumu dēļ nolemts ēku pakāpeniski nojaukt, veicot kontrolētus nogruvumus.

Lai novērstu nekontrolētus nogruvumus, uzsākta daļēja ēkas demontāža.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā "Reģi" notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!