Foto: LETA

Runāju ar Lietuvas ārlietu ministru, kurš pēc sarunas ministrijas vārdā pauda asu nosodījumu un kritiku "Maxima" vadības virzienā, Viļņas samita laikā portālam "Delfi" pastāstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

"Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdien, uzzinot par "Maxima Latvija" vadītāja Gintara Jasinska ciniskajiem izteikumiem saistībā ar vainas uzņemšanos par Zolitūdes traģēdiju, Rinkēvičs paziņoja, ka "Maxima" vadības rīcība tiks apspriesta ar Lietuvas ārlietu ministru.

"Vakar pat vairāki kolēģi diplomāti nāca pie manis solīja "Maxima" vairs neiepirkties," atklāja Rinkevičs.

"Runa nav tikai par "Maxima" izteikumiem Latvijā, bet arī Lietuvā. Pozitīvais, ko saskatu šajā lietā ir sabiedrības vienotība, sacīja Rinkēvičs.

"Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdien, nedēļu pēc Zolitūdes traģēdijas, kad, sagrūstot lielveikala "Maxima" ēkai, bojā gāja 54 cilvēki, "Maxima Latvija" vadītājs Jasinskis savā pirmajā publiskajā uzstāšanās reizē pēc traģēdijas paziņoja, ka nesaskata lielveikalu tīkla "Maxima" vainu notikušajā. Ar līdzīgiem izteikumiem intervijā ziņu aģentūrai BNS klajā nāca arī "Maxima" īpašnieku - holdinga "Vilniaus prekyba" valdes priekšsēdētāja Jolanta Bivainite.

Šāda "Maxima" vadītāju attieksme izraisīja sašutuma vētru gan Latvijā, gan Lietuvā. Reaģējot uz sabiedrības sarūgtinājumu, "Maxima" akcionāri ceturtdienas vakarā nolēma atlaist no darba Jasinski, paskaidrojot, ka atlaišanas iemesls ir neatbilstošie izteicieni "Latvijas tautai sāpīgajā un smagajā laikā". Tomēr cilvēki, kurus aizskāruši Jasinska un Bivainites izteikumi, sociālajos tīklos arvien turpina aicināt uz "Maxima" veikalu boikotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!