Foto: DELFI
Svētdien Viļņā pie Baltijas valstīs lielākā tirdzniecības centra "Acropolis" notika protesta akcija pret veikalu tīklu "Maxima".

Protesta akcijas organizatori sociālajos tīklos bija izplatījuši aicinājumu cilvēkiem ierasties veikalā "Ermitažas" un iegādāties skrūves, kuras pēc tam tika dāvinātas "Acropolis" apmeklētājiem.

Lai mudinātu ļaudis aizdomāties par "Maxima" īpašnieku piekopto politiku, protesta akcijas dalībnieki skrūves bija iesaiņojuši papīros ar uzrakstiem: "No slepkavām nepērku!", "Par dzīvību nebija padomāts!" un tamlīdzīgiem vēstījumiem.

"Delfi" jau ziņoja, ka 21. novembrī Zolitūdē sabruka lielveikala "Maxima" ēka. Bojā gāja 54 cilvēki, bet dažāda smaguma ievainojumus guva vēl vairāki desmiti cilvēku.

27. novembrī par demisiju paziņoja Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš tādējādi uzņēmies politisko atbildību par traģiskajiem notikumiem Zolitūdē.

28. novembrī "Maxima Latvija" vadītājs Gintars Jasinskis paziņoja, ka nesaskata "Maxima" vainu notikušajā. Desmit stundas pēc šī paziņojuma, kas izraisīja sašutumu gan Latvijā, gan Lietuvā, " "Vilniaus prekyba" paziņoja par Jasinska atlaišanu.

" "Vilniaus prekyba" vadītāja Jolanta Bivainite ir publiski atvainojusies par saviem izteicieniem Zolitūdes traģēdijas sakarā. Viņa arī pieļāvusi, ka "Maxima" būs neiespējami atjaunot reputāciju, ko pamatīgi iedragājusi šī traģēdija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!