Foto: DELFI
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) neredz iespēju atjaunot Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās izmeklēšanas komisijas darbu, informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Premjers patlaban ir komandējumā Briselē un iepriekš bija plānojis, ka ar Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisiju saistīto problēmu risināšanai pievērsīsies nākamnedēļ. Tomēr plānotā tikšanās ar komisijas pārstāvjiem nākamnedēļ nenotiks.

Jau ziņots, ka sabiedrības kritiku izpelnījās nu jau izjukušās Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisijas neskaidrie mērķi un lielie izdevumi. Sākotnējā tāme paredzēja, ka kopējie izdevumi nākamajā gadā ir 205 482 eiro jeb 143 837 lati. Četriem komisijas locekļiem atlīdzībai nākamā gadā bija ieplānoti 104 186 eiro (72 930 latu).

Pēc sabiedrības kritikas trīs komisijas locekļi - bijušais Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, uzņēmēja Baiba Rubesa un bijusī organizācijas "Delna" pārstāve Inese Voika komisiju nolēma pamest.

Pēc Kažociņa priekšlikuma valdības sēdē tika atlikts jautājums par finansējuma piešķiršanu komisijai.

Sākotnēji bija plānots, ka komisijas uzdevums izvērtēt Zolitūdes traģēdijas tiešos un netiešos cēloņus, glābšanas darbu un traģēdijas seku likvidēšanas procesu, atbildīgo dienestu un amatpersonu rīcības efektivitāti, kā arī normatīvā regulējuma darbības efektivitāti būvniecības, publisko iepirkumu un civilās aizsardzības jomā saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!