Foto: PantherMedia/Scanpix
Granātābolu degvīns parasti nav sastopamas lielveikalu plauktos, tam nav nekāda sakara ar ierasto, tāpēc jo lieliskāks. Tas neapšaubāmi ir arī viens no skaistākajiem degvīniem ar rozā krāsu, kam piemīt dziedējošas īpašības. Baudītājam liks smaidīt, apbrīnot un minēt.

Sastāvdaļas:

  • 750 ml degvīna
  • 250 ml granātābolu sēkliņu, atdalītu

Rezultāts:

  • 750 ml

Pagatavošana:

  1. Sterilizētā pudelē liec granātābolu sēkliņas un pārlej ar degvīnu.
  2. Pudeli aizvāko un labi sakrati, ļauj nogatavoties tumšā, vēsā vietā 4 dienas, sakratot to ik reizi, kad atceries.
  3. Pēc nogatavināšanas laika nokās sēkliņas un iegūto degvīnu lej sterilizētā pudelē, kuru dāvināsi. Aizvāko. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.
  4. Pasniedz labi atdzesētās glāzēs.

Recepte: no grāmatas "Nigella Christmas"

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!