Foto: LETA
14. maijā tīmekļa vietnē Manabalss.lv sākusies parakstu vākšana par to, lai Latvijā tirgotajām zālēm obligāti tiktu pievienotas instrukcijas gan latviešu, gan krievu valodā. Iniciatīvas autors ir jurists Ilarions Girss, partijas „Par dzimto valodu!” saraksta līderis Rīgas domes vēlēšanās.

Viņš paziņojumā medijiem norāda, ka pašlaik ir savākti ap 1000 parakstu.

Girss norāda, ka viņš vēršas pie citu sarakstu līderiem, kas piedalās Rīgas domes vēlēšanās -, vispirms pie Nila Ušakova (SC), Gunta Belēviča (LZP) un Ingas Antānes (RP) - ar aicinājumu atbalstīt šo humāno iniciatīvu.

"Neredzu jēgu tam, lai vērstos pie Sarmītes Ēlertes un Baibas Brokas, jo viņu pārstāvētās partijas ieņem atklāti nacionālistiskas pozīcijas. Piebildīšu, ka privāti (Tvītera publikācijā) Belēviča kungs jau izteicies par labu zāļu anotācijām krievu valodā," norāda Belēvičs.

Atbalsts no trīs Saeimā pārstāvēto partiju puses ne tikai paātrinātu parakstu vākšanu portālā "Manabalss.lv", bet arī nodrošinātu labvēlīgu attieksmi mūsu likumdošanas iniciatīvai, kad to izskatīs Saeimā.

"Mums ir atšķirīgi politiski uzskati, taču mūs visus spēj apvienot rūpes par rīdzinieku komfortu un labklājību. Puse Rīgas iedzīvotāju varēs izlasīt zāļu līdzekļu anotācijas savā dzimtajā valodā, turklāt otrai pusei rīdzinieku tas nemaz netraucē," norāda Girss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!