Daudziem nepatīk gatavot baklažānus, jo tie uzsūc ļoti daudz eļļas un ēdiens sanāk pārāk smags. Taču, ja baklažāni ļoti garšo, tad esi spiests vai nu samierināties ar eļļas daudzumu, vai arī meklēt citus baklažānu gatavošanas veidus. Tādiem cilvēkiem grila panna ir kā radīta – baklažānu šķēles tajā skaisti apbrūninās, bet eļļu uzsūc minimāli. Bet, lai ēdiens nebūtu pārāk vienmuļš, sapāro baklažānus ar Austrumu kompāniju – sojas mērci, laimu, sezama eļļu un, protams, čili piparu.

Sastāvdaļas:

  • 2 baklažāni
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 3 ēd.k. sojas mērces
  • 3 ēd.k. sezama eļļas*
  • 1 laima sula un rīvēta miziņa
  • 2 zaļie čili pipari
  • 1 tējk. brūnā cukura

Pagatavošana:

  1. Sakarsē grila pannu. Baklažānus sagriez gareniski plānās šķēlēs un apsmērē ar olīveļļu (vislabāk to var izdarīt ar otiņu - eļļas kārta būs plāna un baklažānu šķēles būs pilnībā pārklātas ar eļļu). Apgrilē baklažānu šķēles no abām pusēm.
  2. No čili pipariem izņem sēkliņas un sagriez mazos gabaliņos. Trauciņā sajauc sojas mērci, sezama eļļu, laima sulu un sarīvētu laima miziņu, sakapātus čili piparus un brūno cukuru. Pārlej karstas baklažānu šķēles ar marinādi, ļauj atdzist un pasniedz.

Papildinājumi:* Uzmanīgi ar sezama eļļas daudzumu - tā var būt tīra eļļa, kas spiesta no sezama sēkliņām, vai gatavota uz citas augu eļļas bāzes. Parasti veikalos piedāvā sezama un citu augu eļļu sajaukumu, bet, ja paveicies un esi iegādājies tīro sezama eļļu, tad pietiks ar 1‒2 pilieniem.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!