Foto: DELFI
Palīdzot vēlētājiem gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, augustā DELFI piedāvās plašu noderīga satura klāstu – būs skatītājiem pazīstamais un iecienītais "DELFI TV ar Jāni Domburu" interviju un debašu cikls "Par ko balsot Rīgā?", informācija par aktuālāko kampaņās, "DELFI plus" rakstu cikls – visu bijušo Rīgas mēru pārdomas, kā arī cita noderīga informācija. Īpašs jaunums – šoreiz "Par ko balsot Rīgā?" būs skatāms arī kanālā "ReTV", savukārt DELFI būs pieejams "ReTV" sagatavotais cikls "Latvija testē Rīgu".

Lai izdarītu vispārdomātāko izvēli, visa informācija apkopota īpašā sadaļā "Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas 2020".

"Par ko balsot Rīgā?" ir skatītājiem jau labi zināmais "DELFI TV ar Jāni Domburu" pirmsvēlēšanu cikls – intervijas ar visu kandidējošo spēku līderiem un pirmsvēlēšanu debates (līdzīgi kā pirms 2018. gada Saeimas un 2019. gada Eiroparlamenta vēlēšanām). Šī būs spraiga raidījumu sērija, kurā Domburs iztaujās visu 15 pieteikto sarakstu līderus, kuri kandidē šajās ārkārtas vēlēšanās. Intervijas būs skatāmas arī "ReTV".

Jānis Domburs diskutēs un iztaujās:

  • par politiskā spēka politiskās aģitācijas materiālu satura un formas atbilstību;
  • par politiskā spēka kandidātu sarakstā iekļautajām personām;
  • par politiskā spēka līderu vērtējumiem un izpratni par Rīgas pilsētas attīstības un tās pārvaldības aktualitātēm un problemātiku, ietverot pilnu tematisko spektru ar sociāliem, ekonomiskiem, infrastruktūras un transporta, izglītības, vides, un citiem jautājumiem, kas būtiski gan rīdziniekiem, gan jebkuram Latvijas iedzīvotājam saistībā ar valsts galvaspilsētas pagātni, tagadni un nākotni;
  • par politiskā spēka programmatisko piedāvājumu;
  • par politiskā spēka pozicionēšanos iepretim konkurentiem, viedokļu atšķirībām starp politiskajiem spēkiem un iespējamo sadarbību.

Jānis Domburs vadīs arī debates starp populārāko politisko spēku līderiem. Debašu formāts un dalībnieku skaits tiks precizēts, ņemot vērā epidemioloģiskās drošības ierobežojumus.

Gaidot vēlēšanas, DELFI piedāvās "ReTV" pārraidīto, Ģirta Timrota vadīto raidījumu ciklu "Latvija testē Rīgu". Četrās debatēs tiks vērtēts, kā Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti izprot, ko nozīmē budžets, kā to veido, kā atpazīt korupciju un kā veidot Latvijas galvaspilsētu tādu, lai starptautiski tā izskanētu plašāk un labāk.

Abi raidījumu cikli tiek veidoti ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes piešķirto finansējumu.

Noderīgas zināšanas vēlētājam sniegs arī iepazīšanās ar visu astoņu neatkarības laika bijušo pilsētas galvu intervijām sērijā "Rīgas mēri". Interviju varoņi pāri laikiem vēro Rīgas šābrīža problēmas un izaicinājumus, un šī distance ir laba perspektīva, lai pārdomātu, par ko balsot.

"Domā, spried un sver!" – domājot par savu izvēli vēlēšanās, lasiet un skatieties DELFI!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!