Šodien aprīt seši gadi kopš populārā Krievijas televīzijas žurnālista Vladislava Ļistjeva slepkavības, taču vainīgie joprojām nav atrasti. Krievijas Ģenerālprokuratūras sevišķi svarīgo lietu pārvaldes priekšnieks Vladmirs Liseiko tomēr ir pārliecināts, ka žurnālista slepkavas tiks atrasti, ziņo Krievijas interneta izdevums "Lenta.ru".
Viņš sacīja, ka izmeklēšana nav pārtraukta nevienu brīdi un atklāti "jauni, svarīgi apstākļi", kurus rūpīgi pārbauda. Pašlaik izmeklēšanas grupu vada viens no vispieredzējušākajiem sevišķi svarīgo lietu izmeklētājiem Aleksandrs Gorbunovs, "ar kura atnākšanu lietas izmeklēšana aktivizējusies".

Krievijā ārkārtīgi populāro televīzijas raidījumu "Skatiens", "Brīnumu lauks" un "Sastrēgumstunda" vadītāju, 38 gadus veco Vladislavu Ļistjevu nošāva viņa mājas kāpņu telpā 1995.gada 1.martā. Viņa nāve šokēja visu Krieviju un toreizējais Krievijas prezidents Boriss Jeļcins pat publiski nosolījās personiski gādāt par vainīgo atrašanu.

Jau uzreiz uzskatīja, ka Ļistjeva slepkavība bijusi pasūtīta, un kā galveno versiju uzskatīja reklāmas tirgus pārdali sakarā ar Ļistjeva darbību ORT vadītāja amatā. Bijušais Krievijas ģenerālprokurors Jurijs Skuratovs jau 1998.gadā izteicās, ka lietas izmeklēšana saduras ar lielām grūtībām, un nevienā citā lietā prokuratūra nav izjutusi tik lielu spiedienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!