Krievijas Valsts Domes plenārsēžu zālē trešdienas rīta sēdes laikā noticis masveida deputātu kautiņš, kurā iesaistījās Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas (KLDP) un frakcijas “Dzimtene” pārstāvji. Cietušais “Dzimtenes” deputāts Andrejs Saveļjevs plāno vērsties Maskavas prokuratūrā ar iesniegumu pret savu pāridarītāju – skandalozo KLDP līderi Vladimiru Žirinovski, ziņo Krievijas masu mediji.
Sēdes laikā KLDP deputāti, protestējot pret Jamalas-Ņeneckas apgabala vēlēšanu rezultātiem, grasījās pamest sēžu zāli, taču viņu ceļā stājās “Dzimtenes” deputāti. Kautiņš ilga aptuveni piecas minūtes, un pēc tam liberāldemokrāti tomēr pameta zāli.

Deputātu sadursmes rezultātā Saveļjevam ir saskrāpēta seja. Viņa frakcija plāno aizstāvēt cietušo parlamentārieti un jau trešdienas pēcpusdienā ierosināt Domei lemt par deputāta neaizskaramības statusa atņemšanu Žirinovskim, ka arī par viņa atcelšanu no Vasts Domes vicespīkera amata, žurnālistiem paziņoja “Dzimtenes” frakcijas priekšsēdētājs Dmitrijs Rogozins.

Pēc Rogozina domām, “ar savām aktivitātēm Žirinovskis jau visiem piegriezies, viņš diskreditē Domi”. “Vēl jo vairāk, ja tā arī turpināsies un mēs nekā nevērsīsimies pret KLDP huligāniskām un nekaunīgām darbībām, frakcija vienkārši nevarēs piedalīties parlamenta darbā, jo mums radīsies kārdinājums atbildēt viņiem ar spēku, un spēks mums ir,” uzsvēra Rogozins.

Žirinovskis savukārt paziņoja, ka trešdienas kautiņu Domes zālē izprovocēja “Dzimtenes” deputāti. Viņš atteicās komentēt “Dzimtenes” paziņojumu par pieprasījumu atcelt viņu no vicespīkera amata. Tāpat viņš paziņoja, ka KLDP boikotēs tikai trešdienas plenārsēde un jau pirmajā aprīlī deputāti atgriezīsies savās vietās.

Turklāt, KLDP plāno jau trešdien nosūtīt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam vēstuli, kurā ierosinās atcelt no amata Jamalas-Ņeneckas autonomā apgabala gubernatoru Juriju Nejelovu. Tāpat KLDP iestāsies par vēlēšanu rezultātu atcelšanu šajā apgabalā.

Krievijas Valsts Domes deputāti jau ne pirmo reizi izskaidro attiecības ar dūrēm, piemēram 2003.gada februārī plenārsēdes laikā deputāts Vasilijs Šandibins sakāvās ar citu deputātu, turklāt kautiņa iemesls bija “ētikas komisijas neapmierinošas darbs”. Arī Žirinovskis 2003.gadā izprovocēja kautiņu Krievijas televīzijas kanāla NTV raidījumā “Vārda brīvība”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!