Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bezpilota lidaparātu izstrāde ir būtiska, lai sniegtu Kijivai priekšrocības pār "skaitliski pārākajiem" Krievijas spēkiem, atsaucoties uz Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieka Oleksandra Sirska pirmdien komentēto, vēsta aģentūra "Reuters".

"Bezpilota sistēmu izmantošanas attīstība ir mana prioritāte," platformā "Telegram" paziņoja Sirskis. "Mēs meklējam asimetriskus risinājumus, lai iegūtu kvalitatīvu pārsvaru pār skaitliski pārāko pretinieku," uzsvēra militārpersona.

Kā norāda "Reuters", abu karā iesaistīto pušu pastiprinātā dronu izmantošana ir novirzījusi konfliktu prom no kaujas lauka uz triecieniem pretinieku militārajai, enerģētikas un transporta infrastruktūrai.

Militārie analītiķi uzskata, ka bezpilota lidaparāti varētu sniegt Ukrainai tehnoloģiskas priekšrocības pār Maskavu, ņemot vērā artilērijas šāviņu un citu tradicionālāku ieroču trūkumu. Tomēr, kā uzsver medijs, arī Krievijas dronu industrija strauji attīstās.

Tāpat Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kā daļu no savām militārajām reformām, februārī pavēlēja izveidot atsevišķu Ukrainas Bruņoto spēku atzaru, kas būtu veltīts bezpilota lidaparātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!