Foto: Kadrs no video

Krievijas Baltijas jūras karaflote mācību laikā šonedēļ ar raķeti trāpījusi pa zvejas traleri "Kapitan Lobanov", kā rezultātā trīs cilvēki gājuši bojā, bet vēl četri cietuši, vēsta telekanāls "Dožģ".

Iepriekš Krievijas oficiālā propagandas ziņu aģentūra TASS vēstīja, ka 19. martā ūdeņos pie Kaļiņingradas apgabala uz zvejas kuģa izcēlies ugunsgrēks, kā rezultātā gājis bojā viens apkalpes loceklis, bet četri cietuši.

"Dožģ", atsaucoties uz kāda cietušā kuģa apkalpes locekļa radinieku, gan ziņo, ka ugunsgrēka iemesls bijis kuģim flotes mācību laikā trāpīta raķete, turklāt jau uzreiz bijis zināms pat trim bojāgājušajiem.

"Kad savāca izdzīvojušos, visi labi zināja, kā bojā ir gājuši trīs cilvēki. Un visi labi zināja, ka trāpīja raķete. Bet viņi nolēma uzrakstīt, ka notikusi "aizdegšanās". Interesanti, kāda aizdegšanās, ja kapteiņa kabīne pilnībā izgaisusi, to vienkārši aizslaucīja," atklāja "Dožģ" avots.

Izdzīvojušie komandas locekļi nogādāti slimnīcā, viens no tiem ir smagā stāvoklī, stāsta avots. Ārstniecības iestādē cietušos nopratinājuši Federālā drošības dienesta (FSB) darbinieki, kuri arī lūguši par incidentu apkārt nerunāt.

Saskaņā ar medija avota teikto, vēl viena raķete trāpījusi zvejas tīklos pie cita kuģa, kas atradies netālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!