Foto: Shutterstock

Rietumiem būtu jācenšas radīt vairāk "stratēģisku grūtību" Krievijai, lai savaldītu to un apturētu tās agresiju pret Ukrainu, kas ir joma, kurā NATO nedara pietiekami daudz, intervijā ziņu vietnei "Euractiv" atzinis Zviedrijas ārlietu ministrs Tubīass Billstrems.

"Mums ir jāsaprot, ka Krievija ir kaimiņvalsts, kas uzvedas bezatbildīgi, kas draud pasaulei ar bezatbildīgiem kodoldraudiem un ideju atjaunot savu bijušo impēriju uz neatkarīgu suverēnu valstu rēķina (..). Mums tam ir jādara gals," uzsvēra Billstrems.

Komentējot Francijas prezidenta Emanuela Makrona aicinājumu uz "stratēģisku neskaidrību" attiecībā uz Krieviju un mājienu par iespējamu Rietumu karavīru izvietošanu Ukrainā, Billstrems izeticās, ka Zviedrijā netiek apsvērts Francijas priekšlikums "apmācīt Ukrainas personālu Ukrainas teritorijā". Viņš piebilda, ka Stokholmas skatījumā debates, kas raisījušās ap Makrona izteikumiem, novērš uzmanību.

Lai apturētu Krieviju, mums vispirms ir jāaptur agresija pret Ukrainu, norādīja Billstrems. "Ne visas valstis saprot, cik steidzami ir jārīkojas. Šīm valstīm ir jāsaprot, ka konflikts ir šeit un mums tas ir jārisina," viņš uzsvēra.

Viņš sacīja, ka Ukrainas nodrošināšana ar lielāku militāro aprīkojumu nav jautājums par rūpniecības jaudu. Tas "ir atkarīgs no politiskās vadības un politiskās gribas", norādīja Zviedrijas ārlietu ministrs, atgādinot, ka ASV un Eiropai ir daudz lielāka kopīga ražošanas jauda nekā Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!