Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Herci Halevi apstiprinājis plānus kara turpināšanai pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, svētdienas vakarā paziņoja Izraēlas armija.

Izraēlas telekanāls "Kan" ziņo, ka kara turpmākie plāni ietver militāro operāciju Rafahā, Gazas joslas dienvidos. Drīzumā, acīmredzot, no turienes tiks evakuēti civiliedzīvotāji.

Izraēlas sabiedrotie aicinājuši atteikties no operācijas Rafahā, jo tur patvērušies tūkstošiem palestīniešu, kas aizbēguši no citām vietām Gazas joslā. Taču Izraēla uzsver, ka šāda operācija ir nepieciešama, lai iznīcinātu visus "Hamās" kaujiniekus, pretējā gadījumā grupējums atdzims.

"Mēs turpināsim cīnīties, līdz jūs atgriezīsieties," runājot par "Hamās" nolaupītajiem izraēliešiem, sacīja Halevi. Ķīlnieku radinieki ir neizturamā situācijā un tiks darīts viss, lai atbrīvotu viņu mīļos," viņš piebilda.

Izraēla sāka karu pret "Hamās" Gazas joslā pēc tam, kad 7. oktobrī "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, nogalinot 1200 cilvēku, un saņēma 250 ķīlnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!