Lielākās Lielbritānijas musulmaņu jumta organizācijas līderis otrdien nosodīja jauno likumu par geju civiltiesisko partnerattiecību reģistrāciju, nosaucot to par "kaitīgu", jo homoseksuālisms ir "nepieņemams", amorāls un satraucoša slimības pazīme.
Lielbritānijas Musulmaņu padomes vadītājs Ikbals Sakranī intervijā radiostacijai BBC paziņoja, ka likums, kas homoseksuāliem pāriem piešķir daudzas tiesības, kas līdz šim bija tikai heteroseksuāliem laulātiem pāriem, satricinājis "sabiedrības pašus pamatus".

"Tas ir kaitīgi," teica Sakranī. "Tas ir kaut kas tāds, kas islāmā nav pieņemams, tāpat kā tas nav pieņemams kristietībā, jūdaismā un citās dievišķās reliģijās."

"Katra no mūsu ticībām mums māca, ka tas ir kaitīgi, un es domāju, ja jūs aplūkotu pieejamās zinātnes liecības attiecībā uz citām slimībām un saslimšanām, tās noteikti atklātu, ka vietās, kur tiek praktizēta homoseksualitāte, pastāv lielāki riski," apgalvoja musulmaņu līderis.

Likums par civiltiesiskās partnerības reģistrēšanu nodrošina viendzimuma pāriem tādas pašas tiesības kā heteroseksuāliem pāriem attiecībā uz nodarbinātību, īpašumu, pensijām un mantošanu. Likums stājās spēkā decembrī, un viens no pirmajiem, kas to izmantoja, stājoties "laulībā", bija rokzvaigzne Eltons Džons.

"Tas nesola neko labu sabiedrības ēkas pašiem pamatiem - stabilitātei un ģimenes attiecībām. Un tas ir kaut kas tāds, ko mēs [musulmaņu] kopienā pilnīgi noteikti nekādā veidā neatbalstīsim," paziņoja Sakrasī.

Tomēr viņš piebilda, ka cilvēkiem jābūt iecietīgiem un ka tiem, kuri dod priekšroku geju "laulībām", ir tiesības tikt uzklausītiem.

"Mēs varam būt neapmierināti ar citu paustiem uzskatiem. Taču problēma ir tā, ka, galu galā, mēs esam cilvēciskas būtnes," atzina Sarkasī.

Geju tiesību organizācija "OutRage!" jau nosodījusi Sarkasī izteikumus.

"Ir traģiski, ka viena minoritāte uzbrūk otrai minoritātei," izteicies organizācijas dibinātājs Pīters Tečels. "Gan musulmaņu, gan geju kopiena cieš no aizspriedumiem un diskriminācijas. Mums kopīgi jāvēršas pret islāmafobiju un homofobiju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!