Grieķija var bloķēt Maķedonijas iestāšanos NATO, ja netiks atrisināts Maķedonijas valsts nosaukuma jautājums. Par to svētdien intervijā paziņoja Grieķijas ārlietu ministre Dora Bakojani.
Uz žurnālista jautājumu, vai Grieķija ir gatava tik radikāli rīkoties, ministre atbildēja: "Jā. Mana atbilde ir - jā. Grieķijas puse uzskata, ka labas kaimiņattiecības un problēmu atrisināšana ir svarīgākie priekšnoteikumi dalībai aliansē."

Grieķijai ir veto tiesības NATO, kurā iestāties Maķedonija, visticamāk, tiks aicināta 2008.gada pavasarī. Tomēr Grieķiju neapmierina nosaukums "Maķedonijas Republika", jo vēsturiskais Maķedonijas apgabals jau pastāv Grieķijā.

Grieķijas puse uzskata, ka šāds līdzās esošas valsts nosaukums liecina par vēlmi pretendēt uz teritoriju, kura tai nepieder. Jāatzīmē, ka Maķedonija nav izteikusi oficiālas pretenzijas uz Grieķijas teritorijām.

Ministre uzskata, ka problēma ir jāatrisina pēc iespējas ātrāk. "Mēs esam iekļuvuši apburtajā lokā, kas jāpārrauj," paziņoja ministre, piebilstot, ka abām valstīm jāizrāda savstarpēja pretimnākšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!