ASV prezidents Džordžs Bušs sestdien svinīgajās Baltā nama korespondentu biedrības vakariņās atļāvās pazoboties par sava amata potenciālajiem mantiniekiem, paužot izbrīnu, ka neviens no viņiem uz šo pasākumu nav ieradies.
"Man jāsaka - esmu savā ziņā pārsteigts, ka mums šovakar šeit nav vairāk prezidenta amata kandidātu. Drīzāk jāteic, ka nav neviena," uzrunājot vairākus tūkstošus viesu, sacīja Bušs.

"Šeit nav senatora Makeina. Varbūt viņš gribēja no manis nedaudz distancēties," vaicāja prezidents. Kaut gan Makeins atbalsta karu Irākā, šī republikāņu kandidāta attiecības ar pašreizējo Baltā nama saimnieku ir visai saspringtas.

Arī demokrātu kandidāti izpelnījās prezidenta dzēlības neseno likstu dēļ, kas manāmi traucējušas pretendentu publiskajam tēlam.

"Senatore [Hilarija] Klintone nevarēja iekļūt ēkā snaiperu ložu dēļ, un senators [Baraks] Obama ir baznīcā," sarkastiski norādīja Bušs, atskanot skaļiem aplausiem.

Kampaņas laikā Klintone apgalvoja, ka 1996. gadā, būdama pirmā lēdija, Bosnijā nokļuvusi zem snaiperu lodēm. Kā drīz noskaidrojās, šādi atstāstot savu Bosnijas apmeklējumu, Klintone nav bijusi gluži patiesa. Savukārt Obama izpelnījās kritiku, jo viņa bijušais draudzes mācītājs Džerimaja Raits savulaik apsūdzējis ASV terorismā un valdību - AIDS izplatīšanā.

Bušs bija goda viesis ikgadējās svinīgajās vakariņās, ko, godinot procesus Baltajā namā atspoguļojošos žurnālistus, rīko Korespondentu biedrība.

"Šīs ir pēdējās Baltā nama korespondentu vakariņas, kurās es piedalos, būdams prezidents," konstatēja Bušs. "Ziniet, es neesmu pārliecināts par to, ko darīšu turpmāk. Kad viceprezidents [Als] Gors atstāja amatu, viņš tika pie Oskara un Nobela Miera balvas. Hej, es nezinu, es arī varētu iegūt kādu balvu, uzvarot "Publishers Clearinghouse" loterijā, vai tamlīdzīgi," prātoja Bušs un tad pievērsās kara flotes jūrnieku orķestrim, lai diriģētu tā izpildīto patriotisko kompozīciju "Stars and Stripes Forever".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!