ASV piektdien paziņoja, ka plāno gada laikā Ziemeļkorejai piegādāt 500 000 tonnu pārtikas, pateicoties vienošanās noslēgšanai ar Phenjanu, kas ļaus uzraudzīt piegādes.
Abas puses ir "panākušas vienošanos par programmas parametriem, lai atjaunotu ASV pārtikas piegādes Ziemeļkorejas tautai". Piegādes atsāksies jūnijā.

ASV Starptautiskās attīstības aģentūra (USAID) paziņoja, ka 400 000 tonnu pārtikas izdalīs ANO Pasaules pārtikas programma (WFP) un 100 000 tonnu izdalīs ASV nevalstiskās organizācijas.

Abas puses vienojās par "pamatu, kas ļaus WFP un NVO piekļūt apdzīvotajām vietām, kurās nepieciešama pārtika, un uzraudzīt pārtikas preču izdalīšanu".

ASV Pītersona starptautiskās ekonomikas institūts šomēnes brīdināja, ka Ziemeļkorejai draud pilnīgs bads. Pirms desmit gadiem Ziemeļkorejā no bada nomira vairāk nekā miljons iedzīvotāju.

Hroniskais pārtikas trūkums šogad saasinājies vēl vairāk sakarā ar pieaugošajām graudu cenām, pagājušās vasaras plūdu nodarītajiem postījumiem sējumiem un sarūkošajiem ārvalstu ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!