Pusaudžiem Krievijas skolās kārtējo medicīnisko pārbaužu laikā tiks veikti narkotiku testi, trešdien pavēstīja federālās narkotiku apkarošanas aģentūras vadītājs Viktors Ivanovs.

Prezidents Dmitrijs Medvedevs jau augustā ierosināja skolās veikt obligātus narkotiku testus, brīdinot, ka narkomānija kļuvusi par draudu nacionālajai drošībai.

"Mēs taču neesam šokēti, kad tiek ņemtas asins, lai analizētu balto un sarkano asinsķermenīšu līmeni," preses konferencē sacīja amatpersona.

Narkotiku testi "būs tikai par vienu analīzes veidu vairāk, tas arī viss", mierināja Ivanovs, norādot, ka rezultāti tiks nodoti vecākiem.

"Tas, ka narkomāni ir gados jauni cilvēki, apdraud valsts nacionālo drošību, met nopietnu izaicinājumu tautas veselībai un jau tā smagajai demogrāfiskajai situācijai," vēl augustā sacīja Medvedevs. "Eksperti uzskata, ka patiesais narkomānu skaits ir starp diviem un divarpus miljoniem. Tie ir gandrīz 2% Krievijas pilsoņu, un visbīstamākais šajā sakarā ir tas, ka divas trešdaļas no tiem ir jaunieši, kas nav sasnieguši 30 gadu vecumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!