Hakeru grupa no Ķīnas astoņu mēnešu laikā zagusi slepenos datus no Indijas Aizsardzības ministrijas datoriem, vēsta laikraksts "The New York Times" ar atsauci uz kanādiešu un amerikāņu komisijas publicēto atskaiti.

Veiktās izmeklēšanas laikā speciālistiem izdevies noskaidrot, ka nozagtie dati attiecās uz iekšpolitisko situāciju Indijas štatos, indiešu raķešu programmu, Deli attiecībām ar Rietumāfrikas un Tuvo Austrumu valstīm, kā arī Indijas un Krievijas militārajiem kontaktiem.

Turklāt ķīniešu hakeriem izdevies nozagt visas vēstules, kuras gada laikā nosūtījis Dalailama, kā arī iegūt informāciju par NATO kontingenta darbībām Afganistānā.

Pēc ASV un Kanādas ekspertu datiem, hakeri no ministrijas datoriem zaguši informāciju ar norādi "slepeni", "konfidenciāli" un "dienesta lietošanai".

Izmeklēšanas laika arī noskaidrojies, ka uzlauzti datori ne tikai Indijas teritorijā, bet arī valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās Kabulā, Maskavā, Dubaijā un Nigērijā.

Indijas Aizsardzības ministrija pagaidām atsakās komentēt notikušo, norādot, ka tiek veikta iegūtās informācijas pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!