Starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena bijušais miesassargs jemenietis Nasers al Bahri ar grāmatas "Bin Ladena ēnā" starpniecību vēlas atturēt jauniešus no pievienošanās ekstrēmistu organizācijām.

"Grāmatas galvenais mērķis ir iemācīt jaunatnei, kā pateikt "nē"" tādiem ekstrēmistiem kā "Al Qaeda", viņš pastāstīja ziņu aģentūrai AFP.

Grāmatas autors pauž šoku, ka Francija viņam atteikusi vīzu, lai varētu doties grāmatas popularizēšanas tūrē. Jāpiebilst, ka "Bin Ladena ēnā" līdzautors ir franču žurnālists Žoržs Malbruno.

Francijas Ārlietu ministrijas pārstāvis, pamatojot šādu lēmumu, norādīja, "ka mēs viņa klātbūtni Francijas teritorijā uzskatām par nevēlamu".

Kā atzīst bijušais "Al Qaeda" biedrs, viņš iesaistījies svētajā karā, lai cīnītos pret "Rietumu netaisnību," taču, jau esot organizācijas biedru rindās, sapratis, ka ekstrēmistu "argumenti kustības iekšienē nav tik ļoti pārliecinoši".

Al Bahri no organizācijas aizgāja 2000.gadā.

Jauniešiem, kurus piesaista islāmistu ekstrēmistu argumenti, viņš iesaka iesaistīties dialogā ar Rietumiem: "Es aicinu jauniešus nepārsteigties. Viņiem būtu jābūt apdomīgiem un jāieklausās citos. Tiesa, pastāv ideoloģiskas atšķirības ar Rietumiem, taču mums ir nepieciešams dialogs."

Mēneša sākumā Francijas varasiestādes liedza vīzu arī bin Ladena dēlam Omāram, kurš vēlējās reklamēt savu grāmatu "Osama bin Ladens: Ģimenes portrets". Tajā pausts nosodījums bēdīgi slavenā terorista vardarbīgajiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!