Foto: EPA/LETA
Maskavas varasiestādes bažījas, ka sestdien atkal var izcelties etniskās sadursmes, jo vairākās vietās Krievijas galvaspilsētā tiek plānoti gan sankcionēti, gan nesankcionēti mītiņi.

Domājams, ka saspīlēta situācija varētu izveidoties pie televīzijas centra "Ostankino", kur saskaņā ar informāciju, kas tiek izplatīta ar interneta sociālo tīklu starpniecību, gatavojas pulcēties galēji labējo organizāciju aktīvisti un futbola līdzjutēji.

Pie televīzijas centra varasiestāžu atļautu mītiņu gatavojas rīkot arī līdz šim mazpazīstama organizācija "Nacionāldemokrātiskā alianse", ziņo radiostacija "Eho Moskvi".

Šis akcijas mērķis, kā paziņojuši organizatori, esot protests pret mediju mēģinājumiem pēdējo nedēļu notikumus atainot kā grautiņus.

Agresīvi noskaņotu jauniešu pulcēšanās varētu notikt arī pie metro stacijas "Profsojuznaja", vēsta aģentūra "Interfax".

Acīmredzot, atbildes akcijas gatavo arī ieceļotāji no Kaukāza reģiona, kas ar interneta sociālo vietņu starpniecību vienojas pulcēties Manēžas laukumā, kur pirms nedēļas masu grautiņu sarīkoja neonacisti un futbola fani.

Vienlaikus izskanējušas ziņas, ka ieceļotāji no Kaukāza reģiona gatavojas atkārtoti pulcēties arī pie Kijevas stacijas, kur iespējamās sadursmes milicijai trešdien izdevās novērst.

Kā ziņots, 4.decembrī notikusī "Spartak" fana Jegora Sviridova slepkavība pagājušajā sestdienā noveda pie masu nekārtībām Manēžas laukumā, kuras organizēja futbola līdzjutēji un galēji labējo organizāciju aktīvisti.

Savukārt trešdien milicija, cenšoties nepieļaut grautiņu atkārtošanos Maskavā un vairākās citās Krievijas pilsētās, aizturēja vairāk nekā 1000 iespējamo nekārtību dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!