Foto: EPA/LETA
Krievijas galvaspilsētā Maskavā sestdien miliči aizturēja aptuveni 500 cilvēku - gan labēji radikālos jauniešus, gan kaukāziešus, lai novērstu etniskās sadursmes saistībā ar nesen notikušo incidentu, kad kāds kaukāzietis nošāva krievu futbola fanu.

Par to aģentūru "Interfax" informēja Maskavas milicijas pārstāvji.

Liela daļa aizturēto bija labējie radikāļi, kas devās uz nesankcionētu mītiņu pie Ostankinas televīzijas torņa. Viņi tika aizturēti tuvējās ielās, parkā un pie metrostacijām.

Pie telecentra 20 cilvēki ar plakātiem piedalījās sankcionētā piketā pret to, kā medijos tiek atspoguļoti notikumi saistībā ar labējo ekstrēmistu aizturēšanu 11. un 15.decembrī Maskavā. Tomēr viņiem neatļauti pievienojās vairāku simtu cilvēku liels domubiedru pūlis, kas skandēja: "Maskava - krieviem!""

Aptuveni 130 cilvēku aizturēti Manēžas laukumā.

Internetā bija publicēti aicinājumi gan labējiem ekstrēmistiem, gan kaukāziešiem sestdien pulcēties vairākās Maskavas vietās, lai iesaistītos sadursmēs.

Savukārt Volgogradā milicija sestdien aizturēja aptuveni 150 krievu nacionālistus, kas gatavojās doties nesankcionētā gājienā.

Jau ziņots, ka 15.decembrī Maskavā tikai aizturēti vairāk nekā 1000 labējo radikāļu. Daudzi no viņiem tika aizturēti pie Kijevas stacijas Maskavas centrā, kur internetā tika aicināti pulcēties arī kaukāzieši, un tāpēc draudēja izcelties sadursmes.

Savukārt 11.decembrī Maskavas centrā, protestējot pret futbola līdzjutēja nogalināšanu, tūkstošiem labējo ekstrēmistu un futbola līdzjutēju sarīkoja nekārtības, un tika aizturēti vairāk nekā 100 cilvēku.

Kāds no Maskavas kluba ''Spartak'' atbalstītājiem - Jegors Sviridovs - 4.decembrī Maskavā tika nošauts kautiņa laikā ar kaukāziešiem. Noskaidrots, ka šāvējs bijis Aslans Čerkesovs no Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Kabardas-Balkārijas. Viņš ir apcietināts un apgalvo, ka tā rīkojies tikai pašaizsardzības nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!