Foto: EPA/LETA
Vācijas karaflote atbrīvojusi no amata tās trīsmastu mācību kuģa "Gorch Fock" kapteini, kurš pieļāvis dumpja izcelšanos pēc kadetes nāves.

Burukuģis no pašreizējās atrašanās vietas Argentīnas ostas Ušvajas atsaukts uz reģistrācijas vietu Baltijas jūras ostu Ķīli, kur tas gaidīs valdības lēmumu par tā nākotni, paziņoja Aizsardzības ministrija.

""Gorch Fock" kapteinis Norberts Šacs atstās savu amatu," sacīja ministrijas pārstāvis.

Aizsardzības ministrs Karls Teodors zu Gutenbergs intervijā laikrakstam "Bild am Sonntag" pavēstīja, ka kuģis tiks "atsaukts no ekspluatācijas, līdz tiks izveidota komisija, kurā ietilps arī Bundestāga locekļi, lai lemtu, vai "Gorch Fock" ir nākotne kā mācību kuģim un Vācijas pārstāvim".

Tiek ziņots, ka kadeti nepakļāvušies Šaca pavēlei rāpties takelāžā pēc 25 gadus vecas kadetes nāves, kura nokritusi no rājas gala, kad kuģis bijis pie Brazīlijas krastiem.

Kā šonedēļ vēstulē parlamenta aizsardzības komitejai norādīja deputāts Helmuts Konigshauss, četri kadeti tiek apsūdzēti dumpja izraisīšanā, kad nepakļāvušies tiešai pavēlei rāpties takelāžā.

Visi uz kuģa esošie 70 kadeti ar lidmašīnu nogādāti mājās, kad Aizsardzības ministrija anulēja viņu apmācību uz kuģa un nosūtīja amatpersonas uz Ušvaju sākt izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!