Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Savienība (ES) nākotnē attīstīsies par suverēnu valstu konfederāciju, paziņojis Eiropas Centrālās bankas (ECB) vadītājs Žans Klods Trišē.

Šādu viedokli viņš paudis intervijā ietekmīgajam franču nedēļas izdevumam "Le Point", kura tiks publicēta ceturtdien, informē ārvalstu masu mediji, atsaucoties uz žurnāla izplatīto intervijas pieteikumu.

Trišē norādījis, ka pagājušajā nedēļā notikušā eirozonas valstu samita Briselē "mērķis nebija ielikt pamatus jaunai Eiropas Savienības institucionālajai sistēmai". "Tomēr ilgtermiņā ir pilnīgs pamats gaidīt ES institūciju evolūciju, un šis process ir likumsakarīgs," sacījis ECB šefs. "Kā ES pilsonis es redzu, ka Eiropas Savienība pakāpeniski attīstīsies un pārveidosies, galu galā kļūstot par par jauna veida suverēnu valstu konfederāciju, kuras struktūra atšķirsies no ASV," skaidrojis Trišē.

Analizējot pašreizējo situāciju eirozonā, ECB vadītājs uzsvēris, ka "tai pašlaik ir mazāk problēmu nekā ASV vai Japānai, taču eirozonai ir būtiski jāstiprina pārvaldības sistēma".

Iepriekš ECB vadītājs vairākkārt paudis, ka eirozonai vajadzīga vienota finanšu ministrija, lai vadītu dalībvalstu ekonomiku integrāciju vienotajā Eiropas ekonomiskajā un valūtas kopienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!