Foto: AFP/Scanpix
Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili svētdien paziņoja, ka valsts rietumos tiks celta jauna pilsēta, kas būs otrā lielākā valstī.

Tiekoties ar valsts rietumu pilsētas Zugdidi iedzīvotājiem, Saakašvili teica, ka pilsētu, kuras nosaukums būs Lazika, būvēs Melnās jūras piekrastē starp Anaklijas un Kulevi ciemiem. Par Laziku grieķi un romieši sauca agrīno gruzīnu valsti Egrisi, kas pastāvēja no 2.gadsimta pirms mūsu ēras līdz 6.gadsimtam mūsu ērā.

"Tuvākajos desmit gados šajā pilsētā dzīvos vismaz pusmiljons cilvēku, un pēc iedzīvotāju skaita tā kļūs par otro lielāko pilsētu Gruzijā pēc Tbilisi. Tas būs jūras, ekonomiskais un tirdzniecības centrs Rietumgruzijā," teica Saakašvili.

Viņš piebilda, ka pilsētas celtniecību paredzēts sākt nākamgad, un jau notiekot sarunas ar vairākiem lieliem investoriem.

Pašlaik Gruzijas otrā lielākā pilsēta ir Kutaisi, kur ir 190 000 iedzīvotāju. Tā atrodas valsts rietumos 220 kilometru no Tbilisi. Paredzēts, ka 2013.gadā uz Kutaisi no Tbilisi tiks pārcelts Gruzijas parlaments. Pašlaik Kutaisi tiek būvēta jauna valsts parlamenta ēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!