Foto: F64
ASV samazinās patstāvīgo militāro klātbūtni Eiropā, paziņojis ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta. Ministrs paziņojis, ka izvedīs divas no četrām armijas brigādēm, atsaucoties uz ārvalstu medijiem, vēsta ārvalstu masu mediji.

Izvesto karavīru vietu ieņems tie, kas dienēs Vācijā pēc rotācijas principa. Tiek pieļauts, ka tās būs ASV specvienības un jūras kājnieki. Paneta uzvēris, ka rezultātā Vācijā uzturēsies lielāks skaits amerikāņu karavīru, jo divas grupas, kuras dienē Afganistānā un Tuvajos Austrumos, formāli ir dislocētas Vācijā, vēsta "Lenta.ru".

Laikraksts "The New York Times" vēsta, ka situācija ir diezgan neskaidra: pavēli par divu grupu izvešanu no Eiropas 2004.gadā izdevis vēl bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs, bet vēlāk Baraks Obama, kurš stājās Buša vietā, nolēma vieno no grupām tomēr atstāt. Pašreizējais Panetas lēmums paredz mājās sūtīt vienu grupu no Vācijas. Tātad, viena armijas brigāde paliks Vācijā, bet otra – Itālijā, norāda "The New York Times".

ASV armijas brigādē ir apmēram četri tūkstoši cilvēku.

Armija samazināšana Eiropā ir daļa no plāna, kurš paredz samazināt ASV armijas kājnieku skaitu no 560 tūkstošiem cilvēku uz 490 tūkstošiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!