Foto: F64

Paziņojot, ka homoseksualitāte ir amorāla, Indijas Iekšlietu ministrija ceturtdien aicinājusi valsts Augstāko tiesu atcelt vēsturisko spriedumu, ar kuru tika legalizētas seksuālas attiecības pieaugušu homoseksuāļu starpā.

Jau ziņots, ka Indijas Augstākā tiesa trešdien sāka izskatīt vairāk nekā desmit tiesā iesniegtās prasības grozīt 2009.gadā pieņemto spriedumu, ko homoseksuāļu tiesību aizstāvji un aktīvisti vērtēja atzinīgi, bet citas sabiedrības daļas nosodīja un protestēja pret to.

Seksuālās attiecības homoseksuāļu starpā "ir augstākā mērā amorālas un pretrunā sabiedriskajai iekārtai", Augstākajā tiesā paziņoja ministrijas pārstāvis, ģenerālprokurors P.P. Malhotra, piebilstot, ka šādas attiecības esot pretrunā arī dabas likumiem un izplatot HIV.

Ministrija paziņoja, ka vēlētos, lai aizliegums paliktu spēkā, lai novērstu bērnu seksuālu izmantošanu un tāpēc, ka lielākā Indijas sabiedrības daļa ir noskaņota nelabvēlīgi pret homoseksualitāti, par ko liecinot kāds nesen veikts pētījums.

"Likumi nevar darboties nošķirti no sabiedrības un laika morāles," uzsvēra Malhotra.

Homoseksuālisms Indijā tika pasludināts par pretlikumīgu pēc 1860.gada, kad britu koloniālā valdība aizliedza "pretdabiskus dzimumsakarus".

Par likuma pārkāpšanu draudēja naudassods, kā arī līdz pat desmit gadiem ilgs cietumsods.

Lai gan tiesā lietas pret homoseksuāļiem tika ierosinātas reti, policija izmantoja likumu, lai pazemotu un iebaidītu šīs minoritātes pārstāvjus, norāda homoseksuāļu aktīvisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!