Foto: EPA-AFI

Itālijas pilsētas Milānas pašvaldība nolēmusi nosaukt ielu nogalinātās krievu žurnālistes Annas Poļitkovskas vārdā, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Lēmumu Poļitkovskas vārdā nosaukt vienu no Milānas ielām vai laukumiem vienbalsīgi pieņēmuši visi 38 pilsētas padomes locekļi.

Lēmuma pamatojumā minēts, ka Krievijas žurnālistes tēls iemieso augstas morālās vērtības. Poļitkovska ir visā pasaulē pazīstama pateicoties savai darbībai cilvēktiesību aizsardzības jomā, liecībām par notikumiem Čečenijā un par viņas nostāju pret visa veida vardarbību, teikts dokumentā.

"Anna Poļitkovska pārstāvēja vīrišķības žurnālistiku, patiesības un taisnīguma meklējumus," raksta Milānas ierēdņi.

Jau vēstīts, ka Anna Poļitkovska, kura laikrakstā "Novaja gazeta" ziņoja par cilvēktiesību pārkāpumiem Ziemeļkaukāzā un kritizēja toreizējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par autoritāras politiskās sistēmas izveidi, tika nošauta 2006.gada 7.oktobrī Maskavā.

2009.gada 19.februārī Maskavas apgabala kara tiesa attaisnoja visus četrus par līdzdalību Annas Poļitkovskas slepkavībā apsūdzētos.

Par Poļitkovskas slepkavības izpildīšanu un slepkavības pasūtīšanu neviens nav ticis apsūdzēts.

Krievijas Augstākā tiesas 2009.gada 25.jūnijā nolēma atcelt attaisnojošo spriedumu un 2011. gada septembrī izdeva rīkojumu prokuratūrai veikt atkārtotu izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!