Foto: AFP/Scanpix
ASV karavīrs, kuru apsūdz 16 afgāņu civiliedzīvotāju nogalināšanā, ir bijis divas reizes ievainots Irākā un bijis nelaimīgs, ka viņam bija jādodas misijā uz Afganistānu, atsaucoties uz karavīra advokāta teikto, vēsta raidsabiedrība BBC. Karavīrs ir bijis stresā, uzskata anonīma amatpersona.

Vārdā nenosauktais karavīrs esot trīs reizes bijis misijās Irākā. Tajās gūto ievainojumu dēļ viņš nederēja dienestam Afganistānā, uzskata apsūdzētā advokāts Džons Henrijs Brauns. Turklāt apsūdzētais dienu pirms slaktiņa redzējis, kā viņa biedram tiek saspridzināta kāja. Karavīram neesot bijušas nekādas nepatikas pret musulmaņiem, tas bijis apbalvots un dienējis ar priekšzīmīgu uzvedību, uzsver advokāts.

Advokāts noliedza ziņas, ka viņa klientam būtu problēmas ģimenē un ar alkoholu. Karavīrs esot laimīgs divu bērnu tēvs.

Savukārt anonīma ASV armijas amatpersona laikrakstam “New York Times” pastāstījusi, ka apsūdzētais karavīrs ir bijis stresā, vēsta BBC. Karavīrs bijis savā ceturtajā kaujas misijā, apstiprināja avots. Pie karavīra “sabrukšanas” esot novedusi stresa, alkohola un ģimenes problēmu kombinācija.

Jau vēstīts, ka 16 afgāņu civiliedzīvotāju slepkavībās apsūdzētais karavīrs trešdienas vakarā tika aizvests no Afganistānas uz Kuveitu.

Apsūdzētais piektdien varētu tikt pārvets uz ASV, ziņo “New York Times”.

Amerikāņu karavīrs svētdien Afganistānas dienvidos atklāja uguni uz civiliedzīvotājiem, nogalinot 16 cilvēkus, tostarp sievietes un bērnus, un ievainojot piecus. ASV karavīrs smagā bruņojumā un ar nakts redzamības aprīkojumu iznācis no savas bāzes, iegājis trīs mājās un šāvis uz tajās esošajiem cilvēkiem.

Incidents notika Kandahāras provinces Pandžvajas apriņķa Alkozajas ciemā ap pulksten trijiem naktī. Karavīrs pēc tam devās atpakaļ uz savu bāzi un padevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!