Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu karavīrs, kurš svētdien nošāva 16 afgāņu civiliedzīvotājus, tiek vests uz Amerikas Savienotajām Valstīm, piektdien paziņoja Pentagons.

"Viņš ir ceļā uz aizturēšanas vietu Savienotajās Valstīs," žurnālistiem Vašingtonā teica Pentagona preses dienesta pārstāvis Džons Kērbijs, kurš gan neatklāja, uz kurieni tieši 38 gadus vecais ASV armijas seržants tiek vests.

Savukārt karavīra advokāts Džons Henrijs Brauns telekanālam teica, ka ka par slaktiņu aizdomās turētais karavīrs tiek vests uz Fortlevenvērtas militāro bāzi Kanzasas štatā.

Jau vēstīts, ka amerikāņu karavīrs svētdien Afganistānas dienvidos atklāja uguni uz civiliedzīvotājiem, nogalinot 16 cilvēkus, tostarp sievietes un bērnus, un ievainojot piecus. ASV karavīrs smagā bruņojumā un ar nakts redzamības aprīkojumu iznācis no savas bāzes, iegājis trīs mājās un šāvis uz tajās esošajiem cilvēkiem.

Incidents notika Kandahāras provinces Pandžvajas apriņķa Alkozajas ciemā ap pulksten trijiem naktī. Karavīrs pēc tam devās atpakaļ uz savu bāzi un padevās.

Nav oficiālas informācijas par karavīra rīcības motīviem, taču ASV mediji vēsta, ka viņš dažādu apstākļu dēļ bijis stresā.

38 gadus vecais ASV armijas seržants, kurš tiek turēts aizdomās par šo slepkavību, trešdien tika aizvests no Afganistānas uz Kuveitu.

Afganistānas parlaments pirmdien pieprasīja šī karavīra publisku tiesāšanu Afganistānā, bet Pentagons uzstāj, ka viņš jātiesā ASV armijas tiesu sistēmā.

ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta pirmdien paziņoja, ka slaktiņā aizdomās turētajam karavīram var tikt piespriests nāvessods, ja viņš tiks atzīts par vainīgu. Paneta sacīja, ka aizdomās turētais tiks tiesāts saskaņā ar ASV armijas tiesisko kodeksu, kas dažos gadījumos paredz nāvessodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!