Foto: AP/Scanpix
ASV Kolorādo štatā notiek sēru pasākumi, lai pieminētu piektdien bojā gājušos apšaudē kinoteātrī jaunākās filmas par Betmenu "Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises") seansa laikā, vēsta ārvalstu mediji.

Cilvēki uz traģēdijas vietu Auroras pilsētā nes ziedus un svecītes.

Jau vēstīts, ka piektdien apšaudē kinoteātrī ASV Kolorādo štata Auroras pilsētā, nogalināti 12 un ievainoti 59 cilvēki. Seši no bojā gājušajiem bija bērni, no kuriem jaunākais ir tikai sešus gadus vecs. Tāpat upuru vidū ir trīs ASV militārpersonas.

Par šo slaktiņu aizdomās tiek turēts 24 gadus vecais vietējais iedzīvotājs Džeimss Holmss. Viņš pagājušā gada jūnija bija Kolorādo Universitātes neirobioloģijas doktora studiju programmas students, tomēr tiek vēstīts, ka viņš bija sācis izstāšanās no universitātes procesu.

Notikušais ir radījis jautājumus par drošību kinoteātros un iespējām tur ienest ieročus, kā arī par ieroču iegādes un glabāšanas noteikumiem ASV kopumā.

ASV prezidents Baraks Obama, kurš paziņoja, ka ir satriekts par notikušo, pārtrauca savu priekšvēlēšanu braucienu un no Floridas štata atgrieztās Vašingtonā, deva rīkojumu sešas dienas valsts karogus novilkt pusmastā.

Holmss, kuram līdzi bija šautene un divas pistoles, atklāja uguni kinoteātrī, kad tur cilvēku pilnā seansā tika rādīta filma "Tumšais bruņinieks atgriežas". Viņš arī iedarbināja kādu dūmu radīšanas ierīci, lai palielinātu paniku. Uzbrucējs sāka šaut, kad uz ekrāna notika apšaude, un daudzi skatītāji sākumā nav sapratuši, kas notiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!