Foto: AFP/Scanpix

Itālijas valdība atlaidusi visu dienvidu pilsētas Redžio di Kalabrijas domi, lai pilsētas pārvalde nenonāktu mafijas rokās, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pilsētas mērs Demetrio Arena un visi 30 domnieki ir atlaisti, lai novērstu ”mafijas izplatīšanos” vietējā pārvaldē, paziņoja iekšlietu ministre Annamarija Kančelljeri.

18 mēnešus līdz nākamajām vēlēšanām pilsētu pārvaldīs trīs komisāri.

Daži domnieki tika turēti aizdomās par saistību ar spēcīgo ”Ndrangheta” noziedzīgo sindikātu. Šis ir pirmais gadījums, kad par saistību ar mafiju atlaista visa provinces galvaspilsētas dome, norāda amatpersonas. Iepriekš aizdomās par saistību ar mafiju ir atlaistas mazāku pilsētu padomes.

Aizdomas, ka pilsētas domnieki ir saistīti ar ”Ndrangheta” bijušas jau daudzus mēnešus. Izmeklēšana sākta jau pagājušajā gadā, kad aizdomās par darbošanos noziedzīgā grupā tika arestēts viens no domniekiem.

Itālijas parlamenta mafijas apkarošanas komisija ”Ndrangheta” grupējumu raksturo kā valsts bīstamāko un bagātāko mafijas grupu. Tās lielākie ienākuma avoti ir kokaīna tirdzniecība, naudas izspiešana un atmazgāšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!