Foto: AP/Scanpix
Vairāku Meksikas mācību iestāžu studenti pirmdien sarīkojuši masu nekārtības Mičoakanas de Okampo štatā, protestējot pret izglītības reformām. Grautiņu laikā aizturētas 176 personas, bet ievainoti 10 policisti, atsaucoties uz štata amatpersonām, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Studenti iebilst pret izglītības reformām štatā, kas paredz studiju laiku pagarināt no trim uz četriem gadiem, kā arī topošajiem skolotājiem par obligātu nosaka angļu valodas un datoru lietošanas prasmju apguvi.

Protestētāju izgaiņāšanas laikā dažāda smaguma ievainojumus guvuši 10 policisti.

Pašlaik aptuveni 200 studentu liela grupa pie štata prokuratūras pieprasa aizturēto biedru atbrīvošanu un ir nosprostojusi satiksmi štata galvaspilsētas Morelijas vienā no galvenajām ielām.


Varas iestādes uzskata, ka nekārtību organizēšanā varētu būt iesaistīta narkomafija, jo aizturēto studentu dzīvesvietās atrasti vietējā narkokarteļa ”Mičoakanas ģimene” propagandas materiāli.

Mičoakanas štata studenti nereti streiko dīvainu un slikti pamatojumu iemeslu dēļ. Aprīli štata studenti sarīkoja nekārtības, pieprasot no valdības autobusus, automašīnas un degvielu, lai pārvietotos pa Mičoakanu un tuvākajiem štatiem, un informētu par jaunu studentu uzņemšanu Mičoakanas Universitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!