Foto: EPA/LETA

Ārlaulības attiecību dēļ demisionējušā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora Deivida Petreusa mīļākā sūtījusi elektroniskas vēstules kādai paziņai, kura varētu sagraut viņas attiecības ar CIP vadītāju, atklāj laikraksts "The Washington Post".

Saskaņā ar laikraksta rīcībā esošo informāciju Petreusa mīļākā bija viņa biogrāfijas grāmatas autore Pola Brodvela, savukārt viņas "sāncenses" vārds netiek atklāts, vēsta aģentūra "Itar Tass". Ir zināms, ka tā nebija Petreusa sieva.

Brodvelas draudu vēstuļu saņēmēja bija nobijusies un vērsusies Federālajā izmeklēšanas birojā, lai noskaidrotu vēstuļu autoru, un tieši tas arī ļāva atklāt Petreusa ārlaulības sakaru, kura dēļ viņš šķirās no amata.

Jau ziņots, ka CIP direktors Deivids Petreuss šonedēļ demisionējis ārlaulības attiecību dēļ. "Būdams precējies 37 gadus, es pieņēmu ļoti nepareizus lēmumus un iesaistījos ārlaulības attiecībās," teikts piektdien izplatītajā Petreusa paziņojumā CIP darbiniekiem, kas tika nodots arī medijiem. Līdz jauna CIP direktora iecelšanai CIP direktora pienākumu izpildītājs būs CIP direktora vietnieks Maikls Morels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!