Foto: AP/Scanpix
Irāna paziņojusi, ka ir veiksmīgi izmēģinājusi jaunu pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu plaša mēroga militārajās mācībās valsts austrumos, vēsta radio “Brīvā Eiropa”.

Jaunā sistēma esot veidota pēc ASV "Hawk" parauga un atklāta otrajā militāro mācību dienā, kuras sākās 10. novembrī, vēsta vietējie mediji. Irānas amatpersonas šīs mācības raksturo kā "masīvas", bet to mērķis ir brīdināt tos, kas apdraud Islāma republiku, vēsta "Brīvā Eiropa".

Jaunā zeme – gaiss tipa raķešu sistēma nosaukta par "Mersad", kas tulkojumā ir "Slēpnis". Valsts televīzija ziņoja, ka jaunās raķetes ir spējīgas iznīcināt lidojošu objektu 45 kilometru attālumā.

"Brīvā Eiropa" gan norāda, ka Irānas paziņojumi nav neatkarīgi pārbaudāmi.

Jau vēstīts, ka ANO un vairākas Rietumvalstis ir noteikušas sankcijas pret Irānu par tās atteikšanos apturēt urāna bagātināšanas programmu. Izraēla un ASV ir likušas noprast, ka vajadzības gadījumā tās var pieņemt lēmumu par militāru iebrukumu Irānā, lai atturētu Teherānu no kodolieroču radīšanas. Pieaug bažas, ka Izraēla varētu veikt pirmos gaisa triecienus pret Irānas kodolobjektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!