Foto: stock.xchng
Austrālijas policija, kas meklē septiņus gadus vecu meiteni, sestdien paziņoja, ka, visticamāk, meiteni ir apēdis krokodils, jo trīs metrus garā dzīvniekā ir konstatētas cilvēka mirstīgās atliekas.

Meklēšanas darbi tika uzsākti sestdienas rītausmā pēc tam, kad meitene, kas piektdienas pēcpusdienā kopā ar citiem bērniem un vienu pieaugošo peldējās dabiskā ūdenstilpē nomaļas fermas teritorijā apmēram 340 kilometrus uz austrumiem no Dārvinas pilsētas Austrālijas ziemeļos.

"Aculiecinieki stāstīja policijai, ka krokodils uzbruka pieaugušajam vīrietim, bet pēc tam pavilka zem ūdens meiteni," žurnālistiem stāstīja policijas vecākais seržants Šons Džils, piebilstot, ka krokodils ir divus līdz trīs metrus garš.

Policija sestdien nošāva krokodilu Džamarirngbangas fermā un pēc dzīvnieka pārbaudes konstatētas cilvēka mirstīgās atliekas viņa vēderā.

Nogalinātais krokodils tiks nogādāts Dārvinā, kur tiks veikta tiesu medicīniskā ekspertīze, lai noteiktu, vai tas ir apēdis cilvēku, un, ja tas apstiprināsies, tiks noteikta bojāgājušā cilvēka identitāte.

Austrālijas tropiskajos ziemeļos bieži sastopami sālsūdens krokodili, kas var izaugt līdz pat septiņiem metriem gari un svērt vairāk kā tonnu. Kopš pagājušā gadsimta 70.gadiem tie ir iekļauti aizsargājamo sugu sarakstā, bet to skaits pakāpeniski ir pieaudzis savvaļā, līdzi palielinoties arī to uzbrukumu cilvēkiem skaitam.

Vidēji Austrālijā sālsūdens krokodili ik gadu nogalina divus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!