Foto: AP/Scanpix

Izraēla naktī uz svētdienu ar artilēriju apšaudījusi Sīrijas teritoriju pie Golāna augstienēm, atbildot uz savas patruļmašīnas apšaudīšanu, vēsta aģentūra „France Presse”.

Izraēlas okupētajā Golānas augstieņu teritorijā jau vairākas reizes ir sprāguši no nemieru plosītās Sīrijas izšauti lādiņi. Domājams, ka tie bijuši valdības spēku un nemiernieku cīņās izšauti lādiņi, kas nejauši trāpījuši Izraēlā.

Neviens no Izraēlas karavīriem apšaudē nav cietis, viegli bojāta ir vien automašīna. Militārpersonas gan nepaskaidro, vai no Sīrijas robežas puses izšautās lodes automašīnai trāpījušas nejauši, vai bija apzināti tēmētas.
Izraēlas atbildes triecieni bijuši vērsti pret vietu, no kurienes skanēja šāvieni. Netiek ziņots, vai ir iznīcināts kāds mērķis.

Kopš novembra sākuma Izraēla jau ir šāvusi pa mērķiem Sīrijā, atbildot uz savā teritorijā nokritušiem artilērijas lādiņiem. Vienā no pēdējiem incidentiem Izraēla paziņoja, ka iznīcināja dažas Sīrijas artilērijas pozīcijas.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas Izraēlas karavīri ar tanku uguni atbildējušu uz Sīrijas mīnmetēju šāvieniem un "fiksējuši tiešo trāpījumu". Tanku apšaude bija atbilde uz Sīrijas pusē izšautiem mīnmetēja lādiņiem, kuri sprāga Izraēlas okupētajā Golānas augstieņu teritorijā.

Izraēla norādīja, ka mīnmetēja uguns pa Izraēlu nav bijusi mērķtiecīga, bet lādiņi izšauti Sīrjas armijas un nemiernieku savstarpējās kaujās.

Pēdējās nedēļās arvien biežāk no karadarbības plosītās Sīrijas raidīti šāvieni sasniedz Izraēlas okupēto Golānas augstieņu teritoriju.

Sīrijas kopš 2011. gada marta turpinās konflikts starp valsts varu un nemierniekiem. Tautas sacelšanās pret valdošos iekārtu pāraugusi bruņotā nemiernieku un prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Konfliktā gājuši bojā jau vairāk nekā 30 000 cilvēku, pārsvarā civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!