Foto: AP/Scanpix
Spānijā, Katalonijas provincē svētdien notiek nozīmīgas vēlēšanas, kas varētu kļūt par svarīgu soli ceļā uz reģiona neatkarību, vēsta BBC.

Katalonijas reģionālajās vēlēšanās par galvenajiem kandidātiem uzskata kataloniešu nacionālisti, kuri iestājas par atdalīšanos no Spānijas. Ja nacionāli noskaņotie iegūs ievērojamu balsu vairākumu, tad, visticamāk, viņi centīsies panākt referenduma par Katalonijas neatkarību rīkošanu.

Katalonijas valdības priekšsēdētājs Artūrs Mass nolēma priekšlaicīgas vēlēšanas rīkot pēc tam, kad saasinājās attiecības ar Spānijas valdību finanšu jautājumā. Spānijas valdība vaino Katalonijas vadību reģionālā budžeta izšķērdēšanā un lielu parādu iegūšanā.

Tikmēr Mass norāda, ka diezgan labi situētās Katalonijas un Spānijas valdības finansiālās attiecības ir veidotas reģionam nelabvēlīgi, tādējādi arī rodas budžeta deficīts. Mass domā, ka Katalonija pēc izstāšanās no Spānijas ātri tiks uzņemta Eiropas Savienībā, kuras sastāvā reģions būs daudz bagātāks un dzīves līmenis ievērojami celsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!