Foto: AFP/Scanpix

Meksikas drošības spēki svētdien ir atraduši 19 cilvēku ķermeņus divos masu kapos valsts ziemeļu štatā Čivavā, vēsta raidsabiedrība BBC.

11 ķermeņi apglabāti aptuveni pirms diviem gadiem vientuļā vietā 40 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Huaresas pilsētas. Pārējie astoņi cilvēku ķermeņi ar spīdzināšanas pēdām atrasti apglabāti ceļmalā pie Rosalesas pilsētas. Šie cilvēki nogalināti tikai pirms dažām dienām, vēsta BBC.

Visi upuri ir vīrieši, kuri nogalināti nošaujot, daudzi bijuši spīdzināti. Čivava ir viens no narkotiku bandu vardarbības smagāk skartajiem štatiem, skaidro BBC.

Meksikas Nacionālā Cilvēktiesību komisija šogad paziņoja, ka valstī ir neatpazīti 16 000 cilvēku ķermeņu, bet 24 000 cilvēku ir pazuduši. Tiek uzskatīts, ka lielākā to daļa ir konkurējošu narkotiku tirgotāju bandu savstarpējo cīņu vai militāru operāciju pret tām upuri, norāda BBC.

Ar narkotiku tirdzniecību saistītās vardarbības apkarošana ir galvenais izaicinājums Meksikas valdībai un tās jaunajam prezidentam Enriko Pena Njeto, kurš amatā stāsies decembrī.

Kopš prezidents Felipe Kalderons 2006. gadā cīņā ar spēcīgajiem narkokarteļiem iesaistīja armiju, vardarbībā Meksikā bojā ir gājuši vairāk nekā 55 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!