Foto: AFP/Scanpix
Krievijas Izmeklēšanas komiteja pirmdien paziņoja, ka ierosinājusi jau trešo krimināllietu pret blogeri un opozīcijas aktīvistu Alekseju Navaļniju.

Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins aģentūrai "Interfax" pastāstīja, ka jaunā lieta ir izdalīta no lietas par līdzekļu izlaupīšanu uzņēmumā "Kirovļes", kurā Navaļnijam tika izvirzītas apsūdzības jūlijā.

Jaunā lieta ir par to, ka Navaļnijam piederošais uzņēmums "Allekt" 2007.gadā esot izlaupījis partijai "Labējo spēku savienība" (SPS) piederošos līdzekļus simt miljonu rubļu (1,7 miljonu latu) apmērā. Šo naudu SPS, kas beidza pastāvēt 2008.gadā, saskaņā ar līgumu par reklāmas pakalpojumu sniegšanu pārskaitījusi uz "Allekt" kontu, bet tālāk nauda pārskaitīta uz fiktīvu uzņēmumu vai firmu "viendienīšu" rēķiniem, klāstīja Markins. Viņš piebilda, ka dokumentus par to, ka pakalpojumi ir reāli sniegti, izmeklēšanai vēl neviens neesot nodevis.

Bijušais SPS federālās politiskās padomes priekšsēdētāja vietnieks Leonīds Gozmans pirmdien paziņoja, ka SPS neesot bijis nekādu pretenziju pret Navaļniju saistībā ar šo līgumu.

"Toreiz nekādas pretenzijas pret Alekseju nevienam šajā jautājumā nebija," aģentūrai "Interfax" teica Gozmans.

Navaļnijs pret sevi ierosinātās krimināllietas pirmdien nosauca par absurdām.

"Lietas izskatās absurdi absolūti jebkuram cilvēkam ne tikai ar juridisko izglītību, bet vispār ar izglītību. Tomēr tās vienalga tiek ierosinātās," aģentūrai "Interfax" sacīja Navaļnijs, kurš uzskata, ka tiek vajāts politisku iemeslu dēļ.

Aleksejam Navaļnijam jūlijā tika izvirzīta apsūdzība īpašuma izlaupīšanas organizēšanā valsts uzņēmumā "Kirovļes". Viņam arī tika noteikts drošības līdzeklis - paraksts par neizbraukšanu no dzīvesvietas.

20.decembrī Navaļnijam tika izvirzītas apsūdzības krāpniecībā un noziedzīgā ceļā iegūtu līdzekļu legalizācijā. Lieta ir par par 55 miljonu rubļu (935 tūkstošu latu) krāpniecisku piesavināšanos kravu pārvadājumu jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!