Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas militārās policijas komandieris Abdelazīzs Džasems al Šallals trešdien paziņoja par savu pāriešanu opozīcijas pusē un apsūdzēja prezidenta Bašara al Asada režīma armiju, ka tā esot pārvērtusies par "slepkavnieciskām bandām".

"Es, ģenerālis Abdelazīzs Džasems al Šallals, Sīrijas militārās policijas komandieris, paziņoju, ka es pārbēgu no režīma armijas, lai pievienotos tautas revolūcijai," Šallals paziņoja interneta portālā "YouTube" ievietotā videoierakstā.

"Armija ir novirzījusies no savas sākotnējās misijas aizsargāt valsti un pārvērtusies par slepkavnieciskām, postošām bandām," sacīja ģenerālis. Šallals sacīja, ka viņu uz pārbēgšanu pamudināja "pilsētu un ciemu iznīcināšana, un slaktiņu pasūtīšana pret mūsu tautu, neaizsargātiem civiliedzīvotājiem, kas izgāja ielās, aicinot pēc brīvības".

Šallals arī sacīja, ka par pārbēdzējiem gribētu kļūt arī citi augsta ranga virsnieki, bet tas ir grūti izdarāms pastiprinātas novērošanas dēļ.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija (NVO) "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" citēja Šallalam tuvu ziņu avotu teikto, ka viņam janvārī bija paredzēta atvaļināšana no armijas. Organizācijas direktors Rami Abdelrahmans sacīja, ka Šallals jau ir atstājis Sīriju un ieradies Turcijā.

Opozīcijas aktīvisti sacīja, ka Šallals jau pirms pārbēgšanas ticis turēts aizdomās par slepenu sadarbošanos ar nemierniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!