Foto: AP/Scanpix

Spridzināšanas uzbrukumu trešdien piedzīvojusi Afganistānas Valsts drošības direktorāta mītne Kabulā. Bojā gājuši trīs civiliedzīvotāji, bet 30 ir ievainoti, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Amatpersonas norāda, ka ir nogalināti pieci uzbrucēji un neitralizēts vēl viens spridzeklis, kurš bijis ievietots automašīnā. Atbildību par uzbrukumu ļaužu pilnajā rajonā ir uzņēmusies islāmistu organizācijas "Taliban".

Galvenais sprādziens atskanējis ap septiņiem rītā pēc vietējā laika. No eksplozijas vietas bija redzami paceļamies dūmi, kā arī dzirdami šāvieni un policijas sirēnas, informē BBC. Kāds aculiecinieks aģentūrai AFP pastāstīja, ka pie labi nocietinātās izlūkdienesta ēkas vārtiem piebraukusi un eksplodējusi ar sprāgstvielām pildīta automašīna.

Uzbrukums noticis neilgi pēc Afganistānas prezidenta Hamida Karzaja atgriešanās no ASV, kur viņš ar Baraku Obamu apspriedis valsts nākotni pēc NATO spēku izvešanas.

Decembrī "Taliban" rīkotā atentāta mēģinājumā ievainoja izlūkošanas dienesta vadītāju Asadullu Halidu. Viņš amatā atrodas kopš septembra un ir iemantojis sīva "Taliban" pretinieka slavu, skaidro BBC.

Kaujinieku grupas regulāri sarīko teroraktus Afganistānā, viešot bažas par situāciju pēc 2014. gada, kad paredzēta NATO spēku izvešana no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!