Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas prezidents, kuram pagājušā gada decembrī Kubā tika veikta vēža operācija, ir pārvests uz intensīvās terapijas nodaļu pazemes bunkurā – slimnīcā Kubas galvaspilsētā Havanā, raksta ārvalstu prese.

Lai pārvestu smagi slimo Venecuēlas prezudentu uz bunkuru, kas atrodoties zem Revolūcijas laukuma Havanā, Kubas varas iestādēm bijis jāiesaista vairāki simti slepeno dienestu aģentu un medicīnas darbinieku.

Pazemes bunkurs – slimnīca tika izbūvēta, lai nepieciešamības gadījumā varētu sniegt palīdzību Fidelam Kastro. Turpat netālu atrodas arī Kastro pazemes mītne.

Lēmums pārvest Čavesu uz pazemes bunkuru ticis pieņemts, lai novērstu pastāvīgo informācijas noplūdi par patieso Vencuēlas prezidenta veselības stāvokli. Neoficiāla informācijas liecina, ka bunkurā Čavess tiks sagatavots pārvešanai uz Karakasu, Venecuēlā.

Jau ziņots, ka 58 gadus vecais Ugo Čavess Venecuēlas prezidenta amatā atkārti tika ievēlēts 2012. gada rudenī. Tomēr inaugurācija joprojām nav notikusi, jo Čavesam decembra sākumā Kubā tika veikta jau ceturtā vēža operācija. Līdz šim brīdim Čavess ir palicis Havanā, kur notiek rehabilitācija. Janvāra sākumā tika ziņots, ka Venecuēlas prezidenta veselības stāvoklis ir pasliktinājies elpceļu infekcijas dēļ.

Inaugurācijas ceremonijai bija jānotiek 10. janvārī, tomēr ar Venecuēlas Kongresa un Augstākās tiesas lēmumu tā atlika uz nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!