Foto: Reuters/Scanpix

Bada mocītos Ziemeļkorejas reģionos notiek "šokējošs" daudzums kanibālisma gadījumu, liecina slepenu reportieru no Ziemeļkorejas sniegtā informācija. Fiksēti gadījumi, kad vecāki pārtikai nogalina savus bērnus, vai izrok līķus, vēsta laikraksts "Daily Mail". Sausuma un konfiscētas pārtikas dēļ divās lauku provincēs bada nāvē jau miruši līdz 10 000 cilvēku.

"Slēpto badu" lauksaimniecības provincēs izraisījis sausums un pārtikas konfiscēšana. Ziņotāji no Ziemeļkorjas stāsta, ka valdošā partija konfiscē lauksaimniecības produkciju, lai to piegādātu galvaspilsētas Phenjanas iedzīvotājiem. Šajos apstākļos ir bažas par pieaugošu skaitu kanibālisma gadījumu, ziņo "Daily Mail".

Kāds vīrietis ir sodīts ar nāvi, kad bada dēļ nogalinājis un gribējis ēst abus savus bērnus, stāsta kāds avots. Tēvs nogalinājis savu vecāko meitu un tad dēlu, kurš bijis slepkavības liecinieks. Kad no darba atgriezusies bērnu māte, tēvs paziņojis, ka viņiem tagad ir gaļa. Sievietei tas šķitis aizdomīgi un viņa informēja varasiestādes, kuru pārstāvji mājā atrada bērnu ķermeņa daļas, atstāsta laikraksts. "The Sunday Times", atsaucoties uz kādu Ziemeļkorejas amatpersonu vēsta, ka ir arestēts vīrietis, kurš bada dēļ vārījis un ēdis sava bērna gaļu.

Tomēr tā nav pirmā ziņa par kanibālismu bada mocītājā valstī. Fiksēts gadījums, kad vectēvs kapos izracis savu mirušo mazbērnu un ēdis viņu. Pagājušā gada maijā Dienvidkorejas Nacionālās apvienošanas institūts informēja, ka ar nāvi sodīts vīrietis, kurš ēdis savu kolēģi un mēģinājis pārdot atlikušo gaļu. 2011. gadā kāds vīrietis nogalinājis un ēdis meiteni, bet cits badacietējs sodīts ar nāvi par 11 slepkavībām un cilvēku gaļas tirdzniecību. Tāpat kanibālisma gadījumi bijuši valsts apcietinājuma nometnēs.

Par spīti izplatītajam badam valsts līderis Kims Čenuns ir iztērējis milzīgas naudas summas raķešu palaišanai pagājušā gada aprīlī un decembrī. Phenjana arī nesen paziņoja, ka plāno veikt trešo kodolizmēģinājumu.

Ziemeļkoreja milzīgu badu piedzīvoja jau divdesmitā gadsimta deviņdesmitajos gados. Tad bojā gāja no 240 000 līdz 3,5 miljoniem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!