Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas dienvidos otrdien sprāgusi no palestīniešu pārvaldītās Gazas joslas izšauta raķete, kas ir pirmais šāds gadījums kopš novembra, kad pamiers pārtrauca nedēļu ilgušu abu pušu savstarpējo apšaudi, vēsta aģentūra "Reuters".

Raķetes sprādziens nodarījis bojājumus ceļam pie Aškelonas pilsētas, bet neviens cilvēks nav cietis. "Sprādziens bija dzirdams Aškelonas reģionā, eksperti pārmeklēja apkārtni un atrada vienu raķeti, kas trāpījusi, bojājot ceļu, bet nevienu neievainojot," aģentūra "Reuters" citē policijas pārstāvi Mikiju Rozenfeldu.

Neviens Gazas kaujinieku grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par notikušo. Uzbrukums noticis pēc kāda Izraēlas apcietinājumā esoša palestīnieša nāves sestdien, kas izraisīja protestus okupētajā Rietumkrastā. Protestētāju un Izraēlas policijas sadursmēs likumsargi sašāva un ievainoja piecus palestīniešus.

Jau vēstīts, ka 14. novembrī Izraēlas sāktajos uzlidojumos Gazas joslai gāja bojā vairāk nekā 140 palestīniešu, bet no Gazas izšautās palestīniešu raķetes nogalinājušas piecus cilvēkus Izraēlā. Astoņas dienas ilgušo konfliktu izraisīja Izraēlas trieciens, kurā Gazas joslā tika nogalināts kustības "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds Saīds Halils al Džabari. Pamieru izdevās noslēgt ar Ēģiptes starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!