Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Gvinejas Bisavas kara flotes vadītājs ir arestēts un tiek transportēts uz ASV, kur viņu uzskata par nozīmīgu personu Āfrikas valsts milzīgajā narkotiku plūsmā, atsaucoties uz vietējiem medijiem, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Viceadmirālis Hose Ameriko Bubo Na Tčuto aizturēšanas brīdī atradies laivā starptautiskajos ūdeņos netālu no Kaboverdes, ziņoja vietējās raidsabiedrība RTC. Narkotirgonis aizturēts sadarbojoties salu valsts Kaboverdes policijai un ASV dienestiem. Viceadmirāli tiesās ASV.

Nelielajā Rietumāfrikas valstī Gvinejā Bisavā darbojas bandas, kas transportē narkotikas no Latīņamerikas uz Eiropu, norāda BBC.

Tčuto ir viena no daudzām Gvinejas Bisavas militārajām figūrām, kas cieši saistītas ar narkotiku tirdzniecību, uzskata ASV. 2010. gadā ASV viceadmirālim noteica ieceļošanas aizliegumu un aktīvu iesaldēšanu.

Pagājušajā gadā ANO brīdināja, ka Gvinejas Bisavas politiskā nestabilitāte ļauj plaukt narkotirdzniecības rūpalam. Pagājušā gada aprīlī Gvinejā Bisavā notika militārs valsts apvērsums, bet pašreizējā pārejas valdība nav pilnībā starptautiski atzīta, skaidro BBC. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!