Foto: AP/Scanpix
Vismaz 40 cilvēki gājuši bojā un vismaz 100 ievainoti vairāku sprādzienu rezultātā, kas šodien notika Turcijas pilsētā Rejhanli, netālu no Sīrijas robežas, ziņo raidsabiedrība BBC.Iepriekš tika vēstīts par 18 bojāgājušajiem un 22 ievainotajiem.

Turcijas iekšlietu ministrs skaidro, ka sprāguši esot vairākās automašīnās ievietotie spridzekļi.

Šajā apvidū mīt vairāki tūkstoši Sīrijas bēgļu. Pagājušā gada oktobrī citā pierobežas pilsētā mīnmetēja apšaudes rezultātā gāja bojā pieci cilvēki.

Kā ziņo vietējie plašsaziņas līdzekļi, aptuveni 13:45 pēc vietējā laika Rejhnali esot nogranduši četri sprādzieni. Pilsētā sākusies panika. Vietējie iedzīvotāji esot uzklupuši Sīrijas bēgļiem un viņu automašīnām. Pilsētas mērs Huseins Sanverdi informēja, ka no sprādzieniem cietušas administrācijas un pasta ēkas.

Turcijas iekšlietu ministrs izteica minējumu, ka sprādziena upuru skaits, iespējams, ir lielāks.

Savukārt ārlietu ministrs Ahmeds Davutoglu sacīja, ka "nevajag izaicināt Turciju pierādīt savus spēkus." Valsts drošības spēki veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai novērstu terora aktus.

Šī gada februārī uzbrukumiem tika pakļauts arī Sīrijas un Turcijas robežas postenis, kurā gāja bojā 13, bet tika ievainoti vairāk nekā 20 cilvēki. Tāpat vairākkārt ticis ziņots par abu valstu jauniešu sadursmēm pierobežas zonā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!