Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas prezidents Bašars al Asads ceturtdien intervijā Libānas medijiem piedraudējis atsākt karadarbību ar Izraēlu Golānas augstienēs.

"Pastāv tautas spiediens atklāt jaunu pretestības fronti Golānas augstienēs," intervijā Libānas šiītu kustības "Hizbollah" telekanālam "Al-Manar" paziņoja Asads. "Ir vairāki faktori, ieskaitot atkārotu Izraēlas agresiju. Mēs esam informējuši visas puses, kas ar mums ir kontaktējušās, ka nākamreiz mēs atbildēsim uz jebkādu Izraēlas agresiju."

Oficiāli Izraēlas un Sīrijas starpā joprojām ir karš, tomēr ap abu valstu starpā noteikto pamiera līniju jau gadiem ilgi pamatā valdījis miers. Tomēr pēdējā laikā dažādu incidentu skaits Golānas augstienēs ir pieaudzis.

Situāciju pamiera zonā nestabilu padara arī tas, ka Sīrijas nemiernieki pēdējo pāris mēnešu laikā Golānas augstieņu pamiera zonā jau trīs reizes sagūstījuši ANO miera uzturētāju grupas.

Bīstamu spriedzi Telavivas un Damaskas attiecībās izraisījuši Izraēlas kara aviācijas uzlidojumi 3. un 5.maijā Sīrijas galvaspilsētas apkaimē.

Telavivas amatpersonas medijiem skaidroja, ka uzbrukumu mērķis ir bijis grupējumam "Hizbollah" paredzētie ieroči. Damaska šādu versiju noraidīja, paužot pārliecību, ka uzbrukumu mērķis bijis palīdzības sniegšana nemierniekiem. Sīriešu aktīvisti ziņoja, ka otrajā uzlidojumā nogalināti 42 Sīrijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!