Foto: AFP/Scanpix

ASV telekanāla CNN bijušais raidījumu vadītājs Lerijs Kings noraidījis informāciju, ka viņš pievienojies Kremļa finansētajam televīzijas kanālam "Russia Today" (RT).

Kings savā "Facebook" lapā raksta, ka informācija par viņa sadarbību ar "Russia Today" tikusi sagrozīta.

Pēc viņa teiktā, RT tiešām iznāks viņa programma "Larry King Now", taču tiesības uz šo programmu pieder pašam Kingam un viņa dibinātajam "Ora TV".

Kā norāda Kings, RT iegādājusies programmas translācijas tiesības. Viņš uzsver, ka RT nekādi nevar ietekmēt programmas saturu. Turklāt tiesības uz jaunās programmas translāciju nopirkuši arī citi telekanāli dažādās valstīs.

Sākot no 3.jūnija, telekanālā tiks pārraidīts šovs "Larry King Now", kas kopš pagājušā gada jūlija bija skatāms tīmekļa vietnē "Hulu".

Maz ticams, ka 79 gadus vecais televīzijas raidījumu veterāns varētu ietekmēt Krievijas iekšpolitiku.

Prezidenta Vladimira Putina prezidentūru laikā neatkarīgie žurnālisti, opozīcijas politiķi un nevalstisko organizāciju līderi tikuši un tiek iebiedēti un atsevišķos gadījumos pat piekauti un nogalināti.

Dāsni finansētajam RT nav lielas ietekmes pašu mājās, un telekanāls galvenokārt nodarbojas ar Krievijas redzējuma izplatīšanu ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!